Over ons

Peter Houtman | Personal coaching persoonlijke ontwikkeling

Visie

Personal coaching en persoonlijke ontwikkeling van Peter Houtman en Hetty de Laat. Het is onze missie om mannen, vrouwen en jongeren te ondersteunen in hun complete ontwikkeling. Wij helpen ze om hun lichaam, geest, hart en ziel te laten samenwerken en tot bloei te laten komen. Verborgen en geblokkeerde energie en talenten worden wakker gemaakt voor persoonlijke en zakelijke doelen. Met therapie, training, persoonlijke ontwikkeling, coaching, ceremonies en rituelen bieden wij, samen met onze teams een professionele, krachtige, liefdevolle en veilige omgeving om tot groei en persoonlijke ontwikkeling te komen. Wij bieden de ondersteuning om dát in het leven te doen waar jouw passie in zit en wat met jouw leven of organisatie de 'bedoeling' is. Dit doen wij vanuit de energetisch zeer rijke en natuurlijke plek 'De Roudonck' in Esch (Noord-Brabant). 

Kort over De Roudonck

Sinds 2007 bewonen wij 'De Roudonck' in Esch (Noord-Brabant). Deze prachtige en energetisch rijke locatie is een uitstekende plek voor coaching persoonlijke ontwikkeling.
Peter Houtman ondersteunt mannen, vrouwen, stellen en jongeren in hun ontwikkeling. Met coaching, trainingen en workshops helpt hij om hun lichaam, geest, hart en ziel tot bloei te laten komen.
Vanuit haar bedrijf 'Hetty de Laat Groei in Communicatie' werkt Hetty als communicatietrainer bij bedrijven en organisaties. Haar specialiteit is trainen in effectiever communiceren, motiverende gespreksvoering/Motivational Interviewing, individuele en teamcoaching.
Op De Roudonck zijn ook faciliteiten te huur voor trainingen, workshops, vergaderingen, retraites en vakanties in de natuur.

Wat wij doen

Tijdens therapie, training, coaching, ceremonies, rituelen, natuurwerkdagen en andere activiteiten ondersteunen wij jou om jouw passie en levensplezier te ontdekken. Op een veilige, liefdevolle en effectieve wijze ondersteunen wij je tijdens dit traject. Zodat jij met jouw leven kan doen wat de 'bedoeling' is of waar jij buitengewoon blij van wordt.
Peter Houtman begeleidt vanuit een therapeutisch holistische benadering. Hij kijkt naar mensen zonder oordeel en kan door patronen heen kijken. Door perspectief te bieden, te stimuleren en verbanden te leggen helpt hij jou om doelgericht toe te werken naar de mogelijkheden die jij in je hebt of die het leven jou biedt.
In zijn werk maakt hij gebruik van helderhorende en helderziende waarnemingen op een wijze zoals deze bij hem wordt aangereikt. Peter is specialist in het ondersteunen van mannen om al hun mannelijke verantwoordingen te kunnen gaan nemen.

Voor wie

Voor mannen, vrouwen, stellen en jongeren die:

  • Passievol en liefdevol in het leven willen staan.
  • Vanuit een open hart partner, vader of moeder, zoon of dochter, werkgever of werknemer willen zijn.
  • Streven naar een wijze van communiceren waarbij liefde en respect de basis zijn.
  • Hun zielsbestemming willen ontdekken, vormgeven en leven.
  • Zorg dragen voor de natuur, de aarde en de kosmos.
  • Kinderen en jongeren zien als de leiders van de toekomst en daarom in het nu de begeleiding nodig hebben die past bij hun taken in de toekomst.

Onze teams

 • Peter Houtman
  Peter Houtman (1957) is een krachtig therapeut, trainer, coach en zweethutleider. In zijn werk…
 • De teams
  Het werk op 'De Roudonck' doen Peter Houtman en Hetty de Laat niet…
 • Hetty de Laat
  Hetty de Laat is een inspirerende en op de praktijkgerichte communicatietrainer en coach.…

Omgeving

Huis De Ruiting (ook bekend als: Ruutdonc, Rudonc, Ruydonck, Roudonck of Ruytingh) wordt voor het eerst vermeld in 1386.

Esch is een dorp in Noord-Brabant, en sinds 1996 onderdeel van gemeente Haaren. Voor die tijd was Esch een van de kleinste zelfstandige gemeentes in Noord-Brabant. Binnen de bevolking van Esch waren er meerdere voorkeuren voor samengaan met andere gemeenten: ofwel Boxtel of Vught ofwel Haaren. De keuze voor Haaren is mede ingegeven door een langer bestaande ambtelijke samenwerking met de toenmalige gemeentes Haaren en Helvoirt, welke beide ook zijn opgegaan in de huidige gemeente Haaren.

Oudste bewoning en Romeinse tijd

Esch ligt op een zandige hoogte in het landschap te midden van de lager gelegen gebiedsdelen waar het riviertje de Essche Stroom doorheen loopt. Het gebied was al bewoond in de Late Bronstijd, tussen de 12e eeuw v.Chr. en 50 n.Chr. Daarnaast zijn er veel voorwerpen gevonden uit de Romeinse tijd nabij twee Romeinse villa’s; waarschijnlijk vanwege de geografische ligging bij een punt waar de Essche Stroom en de Kleine Aa samenkomen. De zeven Romeinse graven in Esch worden gerekend tot de categorie van de zogeheten tumulusgraven, uit de periode circa 175 tot 250 n.Chr.

De graven bevonden zich op de Kollenberg en op een terrein aan de Haarenseweg met de naam Hoogkeiteren (Zie Opgravingen te Esch). Het dorp is dan ook bekend door de tussen 1950 en 1961 blootgelegde grafheuvels uit de Romeinse tijd. Later ontwikkelde zich geleidelijk een lintvormige nederzetting op een oeverwal langs de Essche Stroom met twee beekovergangen: één richting Haaren en één richting Vught.